Joakim Næss Lea

UX-designer

Joakims første møte med Okse var på Yggdrasil-konferansen i 2017. Der så han to løgne Sandnes-folk (Knut og Erling) som dreiv rundt og stakk nesene sine i alt. Da han kom i prat med dem, ble det umiddelbar verdi- og kjemi-match, og Joakim ble Okseflokkens første ansettelse i 2018 💛

For Joakim startet designreisen med nysgjerrighet og trang til å utforske. Sammen med barndomskompisene gravde han rundt på internett og slukte alt han kom over om design og programmering 🧑‍💻 Veien hans inn i UX gikk via webutvikling, og derfor er Joakim over snittet opptatt av å forstå teknologien bak enhver løsning, og hvilke føringer teknologien gir for designet som skal lages. 

Joakim trives i alle delene av designprosessen, men han koser seg ekstra når forretnings- og brukerbehov er avdekket og forstått, og han kan prototype de første versjonene av en løsning – i tett dialog med utviklerne. Han synes det er noe forløsende med å produsere noe konkret etter å ha vært dypt nede i innsiktsmaterien over en lengre periode 🪄 

Joakim er en utpreget nysgjerrigper også utenfor jobb, og så lenge noe nytt kan læres, er alt av interesse 🤓 I senere tid har han blant annet fordypet seg i reinsdyrjakt i Sirdalsheiene, flytting av masse i forbindelse med oppussing og “hvordan kombinere kjærlighet for Manchester United med kjærlighet for Haaland”. Han er også ivrig bidragsyter til Okses nyhetsbrev, Raut.

Joakim omtaler seg selv som en av kontorets gamle gubber og er opptatt av at alle skal behandles fint og rettferdig, og at man skal være ærlige og ekte med hverandre. Helt i tråd med Okses verdier 🫶 Joakim er frittalende og ivrig etter å både lære og utfordre, og han går aldri av veien for en god diskusjon.

 

Oppdrag