Kjetil Buer

UX-designer

Kjetil har som mål å alltid bli litt flau når han ser tilbake på gamle prosjekter 🫣 Hvis han ikke finner noe å forbedre, tenker han at han ikke har lært nok siden den gang. Faglig utvikling og læring er viktig for Kjetil. Han lytter, leser og diskuterer – og har brukt det han selv kaller latterlig mye tid på nngroup.com og i ulike fagbøker for å verifisere arbeidet sitt. 

Det var nettopp ønsket om å være del av et sterkt fagmiljø som gjorde at Kjetil takket ja til Okse. Han kjente Erling som en respektert stemme i designmiljøet, og han hadde et godt inntrykk av Okse, som da var det eneste renspikka UX-byrået i byen. Så stor respekt hadde han, at han ikke turte å banke på døren vår som nyutdannet. Men da vi tok kontakt med ham etter noen år, tok det ikke lang tid før han ble flokkens tiende okse i 2021 🥳

Å ta bort støy er det Kjetil synes han er aller best på. Han liker å ta noe komplekst, grave fram det som er viktig, for så å gjøre det hele til noe forståelig 🔍 Han beskriver seg selv som en grundig og effektiv interaksjonsdesigner med øye for logisk arkitektur, funksjonelle grensesnitt og sømløse integreringer. Han setter samarbeid og sparring høyt og koser seg med å sy sammen fagbaserte beslutningsgrunnlag og teste fram løsninger sammen med teamet. 

Det er to lærere å takke at Kjetil ble designer. Da han gikk Digital kultur ved Universitetet i Bergen, hadde de to mest inspirerende lærerne fagene webdesign og kodespråk. Måten de la fram stoffet på, tente en ny gnist i den aspirerende utvikleren 💥 Han gikk straks i gang gang med å etablere sitt eget webdesign-firma og startet på et nytt utdanningsløp: Bachelor i informasjonsvitenskap. Der trivdes han så godt at han sauset til med Master i informasjonsvitenskap med spesialisering i interaksjonsdesign like etterpå. 

Når Kjetil ikke sitter dypt konsentrert foran skjermen (snakk om disiplin!), samler han på vinylplater, hører på mørk musikk og brygger svart kaffe. Men om musikken og kaffen er mørk, er Kjetil det motsatte. Han er en pratsom gladlaks som ordner og fikser – og snubler og mister 🩹 Vår teori er at han er blitt så god til å fikse nettopp fordi han har knust og knekt så mye 😁

Oppdrag