Oslo søker en sabla hyggelig UX-designer med 2-99 års erfaring

(Denne utlysningen er ikke aktiv lenger 😅 Se aktive ledige stillinger på Jobb hos oss.)

Hva er Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Vi har lyst til å fortelle om god jord, de (foreløpig) små lokalene midt i Oslo sentrum, den fabelaktige flokken, arrangementene og podcastene, Okse-fredag, designsystemet til Lyse, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, den japanske tryllekunstneren David John, fika, surprise bluegrass-konsert, brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år som Knut skyter ned, hvordan vi er opptatt av å dele det vi kan, «Årets fremsnakker»-prisen vi fikk på Yggdrasil 2022 og Design i Norge-undersøkelsen vi kjører hvert år.

Men, la oss jekke det ned et par hakk og gjøre det litt mer standard:

Vi er et av de bittesmå byråene i Oslo med TomineSnorre og Bjørn. Samtidig har vi 14 designere i Stavanger, og selv med våre totalt 17 designere er vi fortsatt ikke noen konsulentgigant. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:

Fokus på menneskene – alt vi gjør handler om det.

Å skape verdi – ikke bare imponere med glansbilder, glitter og fyrverkeri.

Engasjement – for mennesker, faget og fagmiljøet.

Inkludering – både gjennom universell utforming og mangfold.

Dette er bare en liten smakebit, og selv om vi er prinsippfaste idealister er vi pragmatiske i vår idealisme.

Flokken er en mangfoldig, men også homogen, gjeng. Alle er designere med forskjellige kompetanseområder og bakgrunner. Vi snakker produktdesign, tjenestedesign, innholdsdesign, informasjonsarkitektur, antropologi, pedagogikk, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi, illustrasjon, kaffe, Tyskland, Bryne og gamle synthesizere.

Hvem er du? Du er en fining!

Vi vil ha hyggelige og flinke folk rundt oss, og det er i bunn og grunn tre ting vi vurderer deg på. Det er om du er:

En fining.

Interessert og motivert.

Faglig dyktig.

I den rekkefølgen. Det holder ikke at du er faglig best i hele verden, du må også være en motivert fining hvis du skal passe inn i flokken!

På det faglige ser vi etter noen som kan designmetodikken og har jobbet med den noen år. Vi er et «UX-byrå», men ingen vet bedre enn oss hvor mye som egentlig ligger under begrepet «UX». Faget har blitt stort, og ikke alle er knallgode på alt som har med UX å gjøre, som: kvalitativ innsikt, interaksjonsdesign, UI, innhold, designledelse, strategi, workshop-fasilitering, universell utforming, teknologi, forankring, Figma, prototypetesting, produktstrategi og alt mulig annet. Derfor gleder vi oss til å høre mer om hvilke deler av designprosessen du har god kål på!
 

Hva og hvem jobber vi med for tiden?

Her er det så mye kjekt å dra frem, men for å gi noen smakebiter: Tomine sjonglerer UX-arbeid på tre forskjellige produkter hos Aize. Snorre jobber i et team sammen med Netlife Design på Apotek1. Fredrik forbedrer studenthverdagen sammen med Studentsamskipnaden i Stavanger. Bjørn jobber med designsystemet til Lyse, Kjetil bistår Kolumbus med å gjøre reiseopplevelsen i Rogaland bedre, og Lene øker kompetansen på designmetodikk i Equinor sammen med Vanessa.

I tillegg har vi Design i Norge-spørreundersøkelsen, støtter UX Norge, lager podcaster, skriver bok, sender ut UX-nyhetsbrevet Raut hver uke og engasjerer oss i det som rører seg.

Hvorfor konsulent?

Å være konsulent i Okse handler om å forstå organisasjonen, menneskene og problemene vi skal fikse. Da får vi ikke en ferdig tygget løsning noen vil ha et digitalt grensesnitt til («Kan dere UX-e dette for oss?»), men vi kan være med å definere og validere problemene, teste og iterere på løsningen og faktisk snakke med og involvere brukeren. På samme måte som vi samskapte denne stillingsannonsen og brukertestet den.

En annen ting vi ikke gjør er å legge ansvaret over på deg for at du skal ha oppdrag. Vi har en fastlønnsmodell med overskuddsdeling og ikke provisjonslønn. Knut og Bjørn er de som må stå på litt ekstra hvis du i korte perioder går uten oppdrag – ikke du. Vi har forresten veldig få måneder totalt hvor noen ikke har hatt oppdrag.

Du trenger ikke å gå i dress, og vi snakker ikke med deg om faktureringsgrad. Det skal ikke du bekymre deg for! Det viktigste er at du har det du trenger – både psykologisk, fysisk og teknisk – for å kunne gjøre jobben din så bra som bare du er i stand til. Er det på plass følger det andre etter.

«Faktureringsgrad»
– Ingen i Okse noensinne
 

Er du en fining?

Send en søknad og CV til Bjørn på bjorn@okse.no 👊

Søknadsfrist: (Denne utlysningen er ikke aktiv lenger 😅 Se aktive ledige stillinger på Jobb hos oss.)

Alle søknader behandles konfidensielt.
 

Hvis du ikke føler CVen din representerer deg ordentlig, eller du ikke har fått satt sammen den porteføljen du har tenkt på i noen år, ta kontakt likevel! Vi kan begynne med en liten kaffedrøs, så ser vi hvor det tar oss. Vi er mest interessert i deg – ikke papirene dine.