Okse søker deg,
og du er, uhm, en slags leder?
 

(Søknadsfristen har gått ut og vi har ansatt Anna i denne stillingen 🤩 Se aktive ledige stillinger på Jobb hos oss.)
 

Vi vet rett og slett ikke hva vi skal kalle deg. En slags rådgiver/COO/et-eller-annet-«leder». Du kan få velge tittelen din selv. I Okse bryr vi oss ikke så mye om titler, men vi liker ikke ordet «leder». Det gir assosiasjoner til noen som bestemmer over andre, peker på folk og gir kommandoer. Det gjør ikke en «leder» i Okse. En «leder» i Okse kommanderer ingen, men løfter opp, ivaretar og hjelper andre så de kan gjøre gode ting 💛

I et klassisk organisasjonskart ville en «leder» i Okse vært på bunn og resten av flokken på topp. Hos oss er «lederen» mer som en hovmester som legger til rette for at andre skal ha det bra. Og av og til vaktmester som fikser ting som ikke funker. I noen tilfeller brannkonstabel for å slukke noen branner. Vi håper du skjønner hva vi mener 👊

Og, kanskje litt viktig å nevne: Denne jobben er i Stavanger 😅

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som er ekstremt god på å løfte opp og hjelpe andre. Vi ser etter deg som er:
 

En fining

Jysla koselig (god til å se mennesker)

Strukturert

Og kanskje det viktigste: Du må ta initiativ i stedet for vente på at andre skal be deg om å gjøre ting.

I Stavanger er det Knut og Erling og i Oslo er det Bjørn som har som jobb å løfte opp og hjelpe de 14 andre i Okse. Vi trenger én til som kan passe på at alle har det bra.

Nå er vi tre hvite menn fra Jæren 😳 Vi er forskjellige som mennesker, men det skorter på mangfoldet, som du forstår. Det betyr at hvis du ikke er en hvit mann fra Jæren er det et stort pluss 👊

Hva er det vi gjør til vanlig? / Din arbeidshverdag

Nå har vi som passer flokken en bøtte med forskjellige oppgaver. Den bøtta er full med viktige ting som er med å gjøre Okse til det det er. Nå er den bøtta blitt litt for full. Og, dette er den store utfordringen med denne stillingen: Hva slags oppgaver du tar fra bøtta handler om hvem du er som menneske, hva du er flink til og hva du ønsker å bruke tid på. Såfremt du er en fining, jysla koselig, strukturert og flink til å ta initiativ er det mange kompetanseområder og egenskaper som kan være verdifull for oss.

Typiske oppgaver vi gjør for å holde Okse i gang, og som vi sammen kan finne ut om du kan hjelpe oss med er:
 

Passe på flokken (vår desidert viktigste oppgave).

Være tilgjengelig når noen i flokken trenger det.

Passe økonomien (viktig grunnmur).

Strategi, på flere nivå.

Arrangere sosiale og faglige tiltak for flokken.

Holde kontorlokalene i orden.

Husk: Dette er ikke en liste over ting vi forventer at du skal gjøre, men ting vi finner ut sammen om du skal hjelpe oss med.

Salg og kundeoppfølging.

Finne flere fininger (rekruttering).

Dialog med og oppfølging av leverandører.

Bygge opp under merkevaren Okse og omdømmet vi har.

Spørreundersøkelsen Design i Norge.

Lage podcaster og skrive artikler.

Være aktiv på sosiale medier.

Arrangement for fagmiljøet.

Det er mye som ikke er nevnt her, det er mye annet vi ønsker å gjøre, og mye av det vi gjør ønsker vi å gjøre enda mer av og enda bedre. For eksempel ønsker vi å gjøre enda mer for flokken, arrangere mer for fagmiljøet, dele enda mer av Design i Norge-undersøkelsen, dele mer på sosial medier og så videre. Listen over alt vi har lyst til å gjøre er vakker og fabelaktig lang 💛
 

Hvem er Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Vi har lyst til å fortelle om god jord, de store lokalene midt i Stavanger sentrum, de små lokalene midt i Oslo sentrum, babybonusen, den fabelaktige flokken, arrangementene og podcastene, Okse-fredag, designsystemet til Lyse, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, den japanske tryllekunstneren David John, påskehilsener i hjemmepyntede poser, fika, surprise bluegrass-konsert, brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år som Knut skyter ned, hvordan vi er opptatt av å dele det vi kan, «Årets fremsnakker»-prisen vi fikk på Yggdrasil 2022 og Design i Norge-undersøkelsen vi kjører hvert år.

Men, la oss jekke det ned et par hakk og gjøre det litt mer standard:

Vi er et av de største designmiljøene i Stavanger (14 ansatte) og et av de minste i Oslo (3) med Bjørn, Tomine og Snorre enn så lenge. Samtidig er vi med våre 17 designere heldigvis langt ifra noen konsulentgigant. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. Nettopp fylte Okse seks år, og ingen har sluttet (enda). For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:
 

Fokus på menneskene – alt vi gjør handler om det.

Å skape verdi – ikke bare imponere med glansbilder, glitter og fyrverkeri.

Engasjement – for mennesker, faget og fagmiljøet.

Inkludering – både gjennom universell utforming og mangfold.

Dette er bare en liten smakebit, og selv om vi er prinsippfaste idealister er vi pragmatiske i vår idealisme.

Flokken er en mangfoldig, men også homogen, gjeng. Alle er designere med forskjellige kompetanseområder og bakgrunner. Vi snakker produktdesign, tjenestedesign, innholdsdesign, informasjonsarkitektur, antropologi, pedagogikk, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi, illustrasjon, kaffe, Tyskland, Bryne og gamle synthesizere.
 

Frist og kontaktinformasjon og sånt

(Søknadsfristen har gått ut og vi har ansatt Anna i denne stillingen 🤩)