Fra Excel til sky

Som en del av deres digitale transformasjon ønsker DNV GL å flytte selvutviklet programvare over til skybaserte og mer tidsriktige løsninger.

Utfordringen

Helica Manager er en skreddersydd løsning for tverrsnittsanalyse av fleksible rør og umbilicals. Programmet hjelper subsea-ingeniører å redusere analysetiden til en brøkdel, da tusenvis av simuleringer kan utføres i løpet av minutter.

Den eksisterende løsningen satte høye krav til brukeren, både i form av teknisk kompetanse, samt gjennom et intrikat og omfattende brukergrensesnitt i et Excel-ark.

Tilnærmingen

Vi tilegnet oss kjennskap til fagfeltet og brukeroppgavene som skulle løses ved å gjennomføre flere samtaler med produkteier og brukere. Fra vår samarbeidspartner Miles deltok også en utvikler for å få samme forståelse av hvordan brukerne tenker og jobber.

Gjennom en iterativ prosess med prototyping avklarte vi raskt hva som fungerte for brukeren – og hva som måtte løses på andre måter. Videre bisto vi utviklerne i implementeringen.

Resultatet

Den nye versjonen av Helica Manager fremstår som mer tidsriktig, skalérer raskere til flere brukere og stiller lavere og færre krav til brukernes tekniske forutsetninger. Flyttingen fra lokal installasjon til skybasert teknologi muliggjør også mye større grad av automatisering, gjenbruk og effektivisering av analyseprosessen for brukerne.

Publisert 12. apr. 2022 • Oppdatert 15. apr. 2022