Okser trenger god jord

Gjerdeprat yellow

Hvem og hva er egentlig Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Om de supersentrale kontorene på Youngstorget og i Vågen, om god jord-prinsippet, arrangementene og podcastene, fastlønn og åpen lønnsmodell, Okse-fredag, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, surprise-konsert med mannskor, den årlige langdagen, dammsugare fra Ikea, brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år, og hvordan vi er opptatt av å dele det vi kan, for eksempel med den årlige Design i Norge-undersøkelsen og det ukentlige nyhetsbrevet Raut.

Men la oss jekke det ned et par hakk. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:

Vi er alle er designere med forskjellig kompetanse og bakgrunn. Vi snakker produktdesign, tjenestedesign, innholdsdesign, informasjonsarkitektur, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi og illustrasjon. Men vi er først og fremst folk som er opptatt av folk. Folk gir forankring, fellesskap, fagfeller, fart og fornøyelse, og så mye mer som ikke kan måles eller veies. Derfor kommer folk alltid først i Okse.

Dette gjør Okse til Okse:

  1. Vi setter flokken først. Det betyr at vi gjør det som er best for de som jobber i Okse, og at god jord-prinsippet og den sterke kulturen vår er grunnlaget for alt vi gjør.
  2. Vi er UX-konsulenter. Det betyr at vi ikke skal ta inn annen kompetanse, som utvikling eller laksedrift, men at vi fokuserer på langvarige fulltidsoppdrag hvor vi bruker UX-kompetansen vår.
  3. Vi skal være best i klassen på UX. Det handler om at vi er engasjerte i fagmiljøet og nysgjerrige på andres perspektiv, og at vi holder oss oppdatert og tør å ta i bruk ny teknologi og kunnskap.
  4. Vi har åpen lønnsmodell i form av fastlønn – ikke provisjonslønn. Ingen skal føle seg usikre på om de får det de fortjener, eller frykte at de blir lurt hvis de ikke forhandler. Lønnen er basert på antall års erfaring, og nivåene er synlige for alle.
  5. Vi har fokus på detaljer. Det omfatter alt fra at det grunnleggende er på plass, til at vi er tilstede, feirer de små tingene, gjør mye moro og har gratis lunsj. Det betyr også at lederne har tid til å være tett på hver enkelt.
  6. Vi er ikke som alle andre. Vi våger å være annerledes, utfordre det etablerte og tenke nye tanker. Vi gjør ting på Okse-måten.
  7. Vi rekrutterer på tre kriterier i prioritert rekkefølge: 1) Fining. 2) Motivert og interessert. 3) Faglig dyktig. Selv om du er den flinkeste designeren i verden, får du ikke jobb hos oss hvis du ikke er en fining.
  8. Vi er åpne, transparente og glad i å dele. Åpenhet og raus deling skal praktiseres fra ledelsen, mellom kollegaer og eksternt.
  9. Okse er ikke en konsulentgigant. Okse er en snedden organisasjon med lite byråkrati og tette relasjoner. Vi vil fortsette å utvikle oss, ellers tar noen plassen vår, men vi bygger stein på stein. 
  10. Alt vi gjør tar utgangspunkt i god jord-prinsippet. Hvis vi stiller oss selv spørsmålet «Hva er god jord her?», gir svaret seg selv. God jord handler om å være ærlig, redelig, omtenksom, medmenneskelig og å alltid gjøre det som er riktig.