Okse søker deg,
og du er en UX-designer

(Vi har ingen ordentlig prosess på gang akkurat nå etter UX-designere, men døren vår er alltid åpen og vi vil veldig gjerne høre fra deg! Vi er interessert i deg som holder til i både Stavanger og Oslo 👊)

Hva er Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Vi har lyst til å fortelle om god jord, de store lokalene midt i Stavanger sentrum, de små lokalene midt i Oslo sentrum, babybonusen, den fabelaktige flokken, arrangementene og podcastene, Okse-fredag, designsystemet til Lyse, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, den japanske tryllekunstneren David John, påskehilsener i hjemmepyntede poser, fika, surprise bluegrass-konsert, brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år som Knut skyter ned, hvordan vi er opptatt av å dele det vi kan, «Årets fremsnakker»-prisen vi fikk på Yggdrasil 2022 og Design i Norge-undersøkelsen vi kjører hvert år.

Men, la oss jekke det ned et par hakk og gjøre det litt mer standard:

Vi er et av de største designmiljøene i Stavanger og et av de minste i Oslo med Bjørn, Tomine og Snorre enn så lenge. Samtidig er vi med våre 17 designere heldigvis langt ifra noen konsulentgigant. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. Snart kan vi feire seks år, og ingen har sluttet (enda). For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:

Dette er bare en liten smakebit, og selv om vi er prinsippfaste idealister er vi pragmatiske i vår idealisme.

Flokken er en mangfoldig, men også homogen, gjeng. Alle er designere med forskjellige kompetanseområder og bakgrunner. Vi snakker produktdesign, tjenestedesign, innholdsdesign, informasjonsarkitektur, antropologi, pedagogikk, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi, illustrasjon, kaffe, Tyskland, Bryne og gamle synthesizere.

Hvem er du? Du er en fining!

Vi vil ha hyggelige og flinke folk rundt oss, og det er i bunn og grunn tre ting vi vurderer deg på. Det er om du er:

  1. En fining.

  2. Interessert og motivert.

  3. Faglig dyktig.

I den rekkefølgen. Det holder ikke at du er faglig best i hele verden, du må også være en motivert fining hvis du skal passe inn i flokken!

På det faglige ser vi etter noen som kan:

  1. Designmetodikken.

  2. Noe innenfor designprosessen.

Vi er et «UX-byrå», men ingen vet bedre enn oss hvor mye som egentlig ligger under begrepet «UX». Faget har blitt stort, og ikke alle er knallgode på alt som har med UX å gjøre, som: kvalitativ innsikt, interaksjonsdesign, UI, innhold, designledelse, strategi, workshop-fasilitering, universell utforming, teknologi, forankring, Figma, prototypetesting, produktstrategi og alt mulig annet. Derfor gleder vi oss til å høre mer om hvilke deler av designprosessen du har god kål på!

Om du kommer rett fra skolen eller har jobbet med dette like lenge som fagfeltet har eksistert er ikke så viktig. Vi hadde syntes det var veldig trivelig hvis du tok kontakt uansett!

Hva og hvem jobber vi med for tiden?

Her er det så mye kjekt å dra frem, men for å gi noen smakebiter: Fredrik forbedrer studenthverdagen sammen med Studentsamskipnaden i Stavanger, Vanessa tester nye løsninger for Laerdal Medical, Bjørn og Ingfrid jobber med designsystemet til Lyse-konsernet mens Rebecca designer digitale produkter for en leverandør til Aker BP. Kjetil bistår Kolumbus med å gjøre reiseopplevelsen i Rogaland bedre, Joakim kan endelig nyte tiden i foreldrepermisjon etter å ha stått på for Zaptec de siste månedene, Lene øker kompetansen på designmetodikk i Equinor; og Knut passer på at alle har oppdrag som er givende.

I tillegg har vi Design i Norge-spørreundersøkelsen, vi sitter i styret til IxDA Stavanger, støtter UX Norge, lager podcaster, skriver bok og engasjerer oss i det som rører seg.

Hvorfor konsulent?

Vi er ikke den type konsulent som går rundt i dress og analyserer tall, blir tjommi med adm.dir. og skriver en lang og flott rapport som havner i en skrivebordsskuff.

Å være konsulent i Okse handler om å komme inn under huden på organisasjonen, menneskene og problemene vi skal fikse. Da får vi ikke en ferdig tygget løsning noen vil ha et digitalt grensesnitt til («Kan dere UX-e dette for oss?»), men vi kan være med å definere og validere problemene, teste og iterere på løsningen og faktisk snakke med og involvere brukeren. På samme måte som vi samskapte denne stillingsannonsen og brukertestet den.

En annen ting vi ikke gjør er å legge ansvaret over på deg for at du skal ha oppdrag. Vi har en fastlønnsmodell med overskuddsdeling og ikke provisjonslønn. Knut er den som må stå på litt ekstra hvis du i korte perioder går uten oppdrag – ikke du. Vi har forresten veldig få måneder totalt hvor noen ikke har hatt oppdrag fordi, du vet, Knut er flink 😊

Vi snakker ikke med deg om faktureringsgrad. Det skal ikke du bekymre deg for! Det viktigste er at du har det du trenger – både psykologisk, fysisk og teknisk – for å kunne gjøre jobben din så bra som bare du er i stand til. Er det på plass følger det andre etter.

«Faktureringsgrad»
– Ingen i Okse noensinne


Workshop med Merethe, Joakim og Vanessa

Er du en fining?

Send en søknad og CV til Knut på knut@okse.no. Vi er interessert i deg som holder til i både Stavanger og Oslo 👊

Søknadsfrist:
Vi har ingen ordentlig prosess på gang akkurat nå, men døren vår er alltid åpen og vi vil veldig gjerne høre fra deg!
Alle søknader behandles konfidensielt.

Hvis du ikke føler CVen din representerer deg ordentlig, eller du ikke har fått satt sammen den porteføljen du har tenkt på i noen år, ta kontakt likevel! Vi kan begynne med en liten kaffedrøs, så ser vi hvor det tar oss. Vi er mest interessert i deg – ikke papirene dine.