Okse søker deg,
og du er en UX-designer

(Denne utlysningen er ikke aktiv lenger 😅 Se aktive ledige stillinger på Jobb hos oss.)

Hva er Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Vi har lyst til å fortelle om god jord, de store lokalene midt i Stavanger sentrum, de litt mindre lokalene midt i Oslo sentrum, babybonusen, den fabelaktige flokken, arrangementene og nyhetsbrevet, Okse-fredag, designsystemet til Lyse, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, den japanske tryllekunstneren David John, påskehilsener i hjemmepyntede poser, fika, surprise bluegrass-konsert, brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år, men som Knut skyter ned, hvordan vi er opptatt av å dele det vi kan, «Årets fremsnakker»-prisen vi fikk på Yggdrasil 2022 og Design i Norge-undersøkelsen vi kjører hvert år.

Men la oss jekke det ned et par hakk og gjøre det litt mer standard:

Vi er et av de største designmiljøene i Stavanger og et av de minste i Oslo med Bjørn, Tomine, Snorre, Ine og Caroline enn så lenge. Samtidig er vi med våre 17 designere heldigvis langt fra noen konsulentgigant. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:

Fokus på menneskene – alt vi gjør handler om det.

Å skape verdi – ikke bare imponere med glansbilder, glitter og fyrverkeri.

Engasjement – for mennesker, faget og fagmiljøet.

Inkludering – gjennom både universell utforming og mangfold.

Dette er bare en liten smakebit, og selv om vi er prinsippfaste idealister, er vi pragmatiske i vår idealisme.

Flokken er en mangfoldig, men også homogen, gjeng. Alle er designere med forskjellige kompetanseområder og bakgrunner. Vi snakker produktdesign, tjenestedesign, innholdsdesign, informasjonsarkitektur, antropologi, pedagogikk, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi, illustrasjon, kaffe, Tyskland, Bryne og gamle synthesizere.

Hvem er du? Du er en fining!

Vi vil ha hyggelige og flinke folk rundt oss, og det er i bunn og grunn tre ting vi vurderer deg på. Det er om du er:

En fining.

Interessert og motivert.

Faglig dyktig.

I den rekkefølgen. Det holder ikke at du er faglig best i hele verden, du må også være en motivert fining hvis du skal passe inn i flokken!

På det faglige ser vi etter noen som kan:

Designmetodikken.

Noe innenfor designprosessen.

Vi er et «UX-byrå», men ingen vet bedre enn oss hvor mye som egentlig ligger i begrepet «UX». Faget har blitt stort, og ikke alle er knallgode på alt som har med UX å gjøre. Som for eksempel kvalitativ innsikt, interaksjonsdesign, UI, innhold, designledelse, strategi, workshop-fasilitering, universell utforming, teknologi, forankring, Figma, prototypetesting, produktstrategi og alt mulig annet. Derfor gleder vi oss til å høre mer om hvilke deler av designprosessen du har best koll på!

Om du kommer rett fra skolen, eller har jobbet med UX like lenge som fagfeltet har eksistert, er ikke så viktig. Vi synes det er veldig trivelig om du tar kontakt uansett!

Hvorfor konsulent?
 

Vi er ikke den typen konsulent som går rundt i dress og analyserer tall, blir tjommi med adm.dir. og skriver en lang og flott rapport som havner i en skrivebordsskuff.

Å være konsulent i Okse handler om å komme inn under huden på organisasjonen, menneskene og problemene vi skal fikse. Da får vi ikke en ferdig tygget løsning noen vil ha et digitalt grensesnitt til («Kan dere UX-e dette for oss?»), men vi kan være med på å definere og validere problemene, teste og iterere på løsningen og faktisk snakke med og involvere brukeren. 

En annen ting vi ikke gjør, er å legge ansvaret over på deg for at du skal ha oppdrag. Vi har en fastlønnsmodell med overskuddsdeling og ikke provisjonslønn. Knut er den som må stå på litt ekstra hvis du i korte perioder går uten oppdrag – ikke du. Vi har forresten veldig få måneder totalt hvor noen ikke har hatt oppdrag fordi, du vet, Knut er flink 😊

Vi snakker ikke med deg om faktureringsgrad. Det skal ikke du bekymre deg for! Det viktigste er at du har det du trenger – både psykologisk, fysisk og teknisk – for å kunne gjøre jobben din så bra som bare du er i stand til. Er det på plass, følger det andre etter.

«Faktureringsgrad»
– Ingen i Okse noensinne
 

 

Workshop med Merethe, Joakim og Vanessa

Er du en fining?

Send søknad og CV til Knut på knut@okse.no. Vi er interessert i deg som holder til i både Stavanger og Oslo 👊

Søknadsfrist: (Denne utlysningen er ikke aktiv lenger 😅 Se aktive ledige stillinger på Jobb hos oss.)


Alle søknader behandles konfidensielt.
 

Hvis du ikke føler at CV-en din representerer deg ordentlig, eller du ikke har fått satt sammen den porteføljen du har tenkt på i noen år, ta kontakt likevel! Vi kan begynne med en liten kaffedrøs, så ser vi hvor det tar oss. Vi er mest interessert i deg – ikke papirene dine.