Caroline Furuhovde

UX-designer

«Jeg er ikke pyroman», sa Caroline uoppfordret og helt ute av kontekst da vi spurte om hun hadde noen særegenheter. Det får oss til å tro at hun kanskje er bittelitt pyroman 🤔 Men det er det minst oppsiktsvekkende ved henne.

Vanligvis når vi tar en drøs for å finne særegenhetene til folk i flokken, må vi stille noen gode spørsmål og grave litt for å finne gullet. Caroline trengte knapt et eneste spørsmål før det som perler på en snor kom originale perspektiv, herlige vendinger, konkrete planer for livet og historier de færreste av oss kan by på.

Hun har kristiansandsdialekt, men har vokst opp i England og rundt om kring i Norge fordi faren er diplomat. Han er visstnok også nøyaktig helt lik Russel Crowe i Gladiatoren. Nå ser vi for oss far til Caroline slå ut armene og rope: «Are you not entertained!?»

Mamma er sykepleier, og den i familien Caroline ligner mest på. Hun beskriver mamma som kreativ og snill med gode lederegenskaper, og vi forstår at hun på en måte også beskriver seg selv 💛

Sitatet «Jeg liker å banke opp folk» fikk oss derfor til å stusse et øyeblikk, før det ble klart at det dreide seg om Thai-boxing. Det drev Caroline med i noen år fordi hun syntes det måtte tas unna før hun «ble for gammel til å ta imot harde slag mot trynet». At hun liker å banke opp folk, handler altså først og fremst om at hun gjerne lærer bort slag- og sparketeknikker til alle som måtte ha et snev av interesse.

Caroline er besatt av Harry Potter, gikk i klasse med sønnen til Harry Potter og har regelrett skremt Emma Watson ned en folketom gate med sin overentusiastiske reaksjon da hun tilfeldigvis traff på henne i Oxford. Litt ekstra kult er det at hun har gått på en skole som har hus – akkurat som på Hogwarts. Hennes hus het «Montague» og de konkurrerte mot de andre husene, også akkurat som på Hogwarts.

Da vi spurte om Caroline hadde en bucket list, hadde hun punktene klare umiddelbart. Det er veldig beskrivende for hvem Caroline er. Det øverste punktet på listen er å sykle gjennom Japan med kjæresten (inspirert av TV-serien til James May). Ellers vil hun blant annet lære å seile og kjøpe seilbåt, ta dykkerlappen for å bli med i Fjord Cleanup i Oslo og lære seg å danse salsa.

Caroline en trebent omplasseringskatt som heter Tingeling (fordi den hoppet ut et vindu i femte etasje hos forrige eier). Selvfølgelig. Det er alt vi har å si om det.

Ellers gjør hun en knakende god Jennifer Coolidge-imitasjon, er med på Morning Beats og yoga før andre har tenkt på å stå opp om morgenen, har backpacket i Europa to ganger (det hadde egentlig holdt med én ifølge henne selv), er ekstremt redd for høyder, isbader, liker å dra steder folk vanligvis ikke drar (som katakomber og skjelett-kirker) og var i tenårene besatt av gladiatorer og romere og sånt. «Som alle 14-åringer», forklarer hun 🤷🏼‍♀️