Hopp til innholdet

kse søker deg – og du er en UX-designer

Hva er Okse?

Det er så mye vi vil fortelle! Vi har lyst til å fortelle om god jord, de store lokalene midt i Stavanger sentrum, babybonusen, den fabelaktige flokken, arrangementene og podcastene, Tilgjengelighetsprisen 2019, fika, Okse-fredag, designsystemet til Altibox, lønnet fri i romjulen, høy pensjon, langdag på Langøy, den japanske tryllekunstneren David John, fotoboka, adhockrati (et fancy ord vi nylig lærte som betyr motsetningen til byråkrati), brennjernet med Okse-logo Erling har hatt lyst på i mange år som Knut skyter ned, hvordan vi er opptatt av å dele og Design i Norge-undersøkelsen vi kjører hvert år. 

Men, la oss jekke det ned et par hakk og gjøre det litt mer standard:

Vi er et av de største designmiljøene i regionen, men samtidig er vi med våre ti designere heldigvis langt ifra noen konsulentgigant. Vi er jordnære, varme, inkluderende og har et ønske om å skape noe godt og ordentlig. For oss er de viktige tingene viktig, og det handler om:

Dette er bare en liten smakebit, og selv om vi er prinsippfaste idealister er vi pragmatiske i vår idealisme.

Flokken er en mangfoldig og homogen, gjeng. Alle er designere, men vi har forskjellige kompetanseområder og bakgrunner. Vi snakker antropologi, produktdesign, tjenestedesign, interaksjonsdesign, utvikling, teknologi, psykologi, digital kultur, illustrasjon, kaffe, Tyskland, Bryne og gamle synthesizere. 

Du er en fining!

Vi vil ha hyggelige og flinke folk rundt oss, og det er tre ting vi vurderer deg på. Det er om du er:

  1. En fining.

  2. Interessert og motivert.

  3. Faglig dyktig.

I den rekkefølgen. Det holder selvfølgelig ikke å bare være en motivert fining, du må være faglig dyktig også. Hvis du er faglig best i hele verden, men ikke motivert eller en fining passer du ikke inn hos oss.

På det faglige ser vi etter noen som har jobbet en stund med og er selvsikker på:

  1. Designmetodikken.

  2. Design for brukergrensesnitt.

Ikke alle brukergrensesnitt vi lager er digitale, men det er ofte en del av løsningen. Vi er sabla flinke på det – og det er gjerne du òg!

Hva og hvem jobber vi med for tiden?

Rebecca jobber på et forskningsprosjekt for Universitetet i Stavanger; Joakim løser kompliserte problem i innfløkte grensesnitt for avansert teknologi; Vanessa, Fredrik og Erling hjelper Studentsamskipnaden i Stavanger å levere mer moderne tjenester, Roland designer grensesnitt for en leverandør til AkerBP; Erling bygger designsystemet til Altibox slik at Merethe mer effektivt kan gjøre det enklere for folk å ordne ting selv; og Knut passer på at alle har oppdrag som er givende.

I tillegg har vi Design i Norge-spørreundersøkelsen, vi sitter i styret til IxDA Stavanger, lager podcaster, skriver bok og engasjerer oss i det som rører seg.

Hvorfor konsulent?

Vi er ikke den type konsulent som går rundt i dress og analyserer tall, blir tjommi med adm. dir., prøver å fremstå som imponerende og skriver en lang og flott rapport som havner i en skrivebordsskuff.

Å være konsulent i Okse handler om å komme inn under huden på organisasjonen og menneskene. Da får vi ikke en ferdig tygget løsning noen vil ha et digitalt grensesnitt til («Kan dere UX-e dette for oss?»), men vi kan være med å definere og validere problemene, teste og iterere på løsningen og faktisk snakke med og involvere brukeren.

Er du en fining?

Send en søknad og CV til Knut på knut@okse.no.

Hvis du ikke føler CVen din representerer deg ordentlig, eller du ikke har fått satt sammen den porteføljen du har tenkt på i noen år, ta kontakt likevel! Vi kan begynne med en liten kaffedrøs, så ser vi hvor det tar oss. Vi er mest interessert i deg – ikke papirene dine.

Alle søknader behandles konfidensielt.