Design i Norge 2018: Anbefalte konferanser

Publisert 7. mars 2019 • Oppdatert 20. apr. 2023

I årets «UX i Norge»-undersøkelse ba vi respondentene om å dele med oss de konferansene innenfor fagområdet de syntes er best. Og svar fikk vi!

Fra de 171 respondentene mottok vi anbefalinger på hele 38 ulike konferanser! Vi vil her benytte anledning til å gå litt dypere ned i de ulike konferansene, samt dele den komplette listen over alle de foreslåtte sammenkomstene.

1. Webdagene / Y (Oslo, Norge)

Norges mest kjente webkonferanse trenger ingen nevneverdig introduksjon. Men nå er det allikevel nye ting på gang! Arrangøren Netlife Design har nylig rebrandet konferansen til «Y» og skriver selv:

«Welcome to Y embracing uncertainty, exploring design and technology, asking a lot of questions and learning those innovation skills.»

Årets konferanse går av stabelen på Youngstorget 25.–27. september.

2. Yggdrasilkonferansen (Sandefjord, Norge)

Norges andre store konferanse som angår digitale brukeropplevelser, Yggdrasil, arrangeres av frivillige fagfolk og Den Norske Dataforeningen. I over 20 år har konferansen satt fokus på gode brukeropplevelser. Tilholdssted har variert, men de siste fem årene i Sandefjord.

Årets konferanse går av stabelen 1.–2. april, men er allerede utsolgt.

3. NN/Group: UX Conference (global)

Et av verdens mest anerkjente UX-selskaper, Nielsen Norman Group, tilbyr konferanser og sertifiseringer innen faget. Bare i 2019 arrangeres konferanser på sju ulike lokasjoner (og datoer) over hele verden, og her får man kunnskap om det meste innen brukeropplevelser og det som hører med.

Se komplett liste over årets arrangementer her.

4. Interaction (global)

Konferansen til det verdensomspennende nettverket IxDA flytter seg fra år til år. I 2019 ble den avholdt 3.–8. februar i Seattle, USA, mens den i 2020 returnerer til Europa (Milano, Italia). Som en av de definitivt største og mest anerkjente konferansene pleier innleggene holde høy kvalitet og fra de mest anerkjente ekspertene i verden.

5. SXSW (Austin, Texas, USA)

South by Southwest, som konferansen egentlig heter, er et monster av en konferanse som dekker temaer som musikk, film, interactive og alt mulig annet som har med ny teknologi å gjøre. Årets festival arrangeres fra 8.–17. mars, og samler over 70 000 deltagere!

6. UX London (London, Storbritannia)

Arrangeres i år i Laban Theatre 29.–31 mai. Bak konferansen står et av Englands mest velrenommerte designselskaper, Clearleft. Konferansen byr på foredrag, workshops og noen av bransjens mest kjente navn.

7. Design Matters (København, Danmark)

Årets konferanse er den femte i rekken og går av stabelen 18.–19. september. Om lag 1000 gjester er ventet å delta på årets konferanse. Konferansen omtaler seg selv som en konferanse av og for designere, med fokus på digital design. Og alt annet deilig som Danmark har å by på.

8. OFFF (Barcelona, Spania)

Etablert i 2001 som en kreativitetskonferanse, og har i dag utviklet seg til å bli en innflytelsesrik festival for kreativitet og visuell design (OFFF stod opprinnelig for online-flash-film-festival). 25.–27. april kan du delta i Barcelona, men festivalen har de senere år også fått flere spinoffs til andre byer som Wien og Tel Aviv.

9. Adobe U99 (New York City, NY, USA)

99U er Adobes serie med arrangementer for designere og kreative teknologer. Arrangeres i år 8.–10. mai og kan skilte med Tim Brown (CEO, IDEO) som største trekkplaster. Som hos mange andre består konferansen av en miks av foredrag og workshops.

10. IxDA-samlinger (Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, Norge)

Der Interaction-konferansen er et årlig arrangement, arrangerer lokale IxDA-avdelinger (Interaction Design Association) jevnlige samlinger i sine byer. I Norge har IxDA Oslo kommet klart lengst, både i medlemsmasse og arrangementer, men også i de andre store byene legges det tilrette for å skape samlingsplasser og kompetansedeling på tvers av arbeidsgivere.

Komplett liste over anbefalingene vi fikk:

Konferanse Sted Tema
Adobe U99 New York Design og teknologi
An Event Apart USA UX og front-end
Awwwards Amsterdam og San Francisco Design
Change by Design Oslo Design
Confab Minneapolis Innholdsstrategi
Conversion Jam Stockholm og Oslo Konverteringsoptimalisering
Design It; Build It (DIBI) Edinburgh Digital design og kreativitet
Design Matters København Digital design
Design Thinking Conference Amsterdam Design Thinking
Enterprise UX San Francisco UX
Euro IA Riga Informasjonsarkitektur og design
From buttons to business Stockholm UX og tjenestedesign
Frontend Conference Zurich Zurich Design og teknologi
Google I/O Mountain View Teknologi
Gulltaggen Oslo Teknologi og digital markedsføring
IA Summit Chicago IA, UX og innhold
Interaction Global UX og design
IxDA-samlinger Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger UX og design
Javazone Oslo Utvikling
Leading Design London og New York Designlederskap
NN/Group: UX Conference Global UX
OFFF Barcelona Kreativitet og design
Offset Dublin Kreativitet og design
Reasons.to Brighton Design, kreativitet og utvikling
SDN Global Conference Toronto Tjenestedesign
Semi Permanent Global Design, teknologi og innovasjon
Smashing Conference Europa og USA UX og front-end
SXSW Austin Teknologi
UX Cambridge Cambridge UX
UX Camp Europa UX
UX London London UX
UX Scotland Edinburgh UX
UX Week San Francisco UX
UXLx Lisboa UX
Visueltfestivalen Oslo Kreativitet og design
Webrebels Oslo JavaScript
Webdagene / Y Oslo Design, teknologi og kreativitet
Yggdrasilkonferansen Sandefjord UX

Oppsummering

Gode konferanser er viktige arrangement for faglig påfyll, nye personlige relasjoner og det å føle pulsen på bransjen. Enten du velger å reise til utlandet eller besøker et av våre hjemlige arrangement, er konferanser en av flere gode kilder til personlig utvikling.

Vi er sikre på at det også finnes mange solide konferanser våre respondenter ikke har anbefalt. Men sannsynligvis er de som er omtalt i denne artikkelen en god start for deg som lurer på hvor du skal legge neste konferansebesøk!

Ellers er vi alltid åpne for spørsmål og tilbakemeldinger. Kontakt oss på hei@okse.no.